De ce românii îşi mută afacerile în SUA
Sute de români contractează în fiecare an consultanţă specializată pentru a deschide afaceri în Statele Unite, iar numărul lor creşte. De ce e avantajos să-ţi muţi afacerea peste Ocean şi care e amploarea fenomenului? Ruslan Bocancea, Managing Partner Bocancea Law Group, este unul dintre cei care asigură consultanţă antreprenorilor români în acest sens.
Nu este neapărat nevoie să-ți „muți” afacerea în SUA. Poți să-ți deschizi doar un punct de lucru care te-ar ajuta să câștigi încrederea cumpărătorilor americani. Condițiile depind de viza aleasă. De exemplu, viza clasică de investiții, adică viza E-2, are condiții diferite de o viză L-1 (viză de transfer de la compania mamă la o filială în SUA). Viză E-2 necesită, de regulă, o investiție minimă de 100.000 de dolari și un plan de afaceri valabil pentru 5 ani. E-2 este o viză temporară pentru investitori, care, de obicei, se oferă pentru 5 ani și care se poate prelungi atâta timp cât afacerea continuă să fie profitabilă. Însă, trebuie precizat că această viză nu conferă dreptul de reședință permanentă sau cetățenie. Înainte de a solicita această viză, investitorul trebuie să urmeze anumiți pași care pot dura câteva luni.
Mai multe detalii aici: https://www.economica.net/din-ce-in-ce-mai-multi-romani-isi-muta-afacerile-in-sua-de-ce_97851.html